Konferansen samler nordiske kolleger som jobber med matindustrien på ulike måter, og målet er å styrke samarbeid, nettverksbygging og innovasjon. Konferansen arrangeres av NTNU og European Region of Gastronomy, og er del av Hyfer-festivalen.
Hovedtema for konferansen vil være forbrukerperspektiver, matteknologiske muligheter og fremtidsperspektiver for bærekraftig utvikling. Målet er å sette søkelys på sentrale elementer for å lykkes med en bærekraftig endring av matsystemet og definere fremtiden i vår nordiske matkontekst. Slik kan man i fellesskap utvikle strategier og effektive initiativer for bærekraftig prosessering, produksjon og forbruk av matprodukter.
Arrangementet vil legge til rette for nettverksbygging mellom ulike interessentgrupper; forskere, industriaktører, matentreprenører, beslutningstakere og virkemiddelapparatet. Programmet består av presentasjoner, debatter, demonstrasjoner av ulike matkonsept og matinnovasjoner.
På listen over foredragsholdere finner du blant annet Zane Cerpina, forfatteren av boka «Cooking in the Anthropocene – Recipes and opportunities for future catastrophes» og Giovanni De Grandis som skal snakke om «Food waste reduction in Norway: from data collection to (collective) action?»
Konferansen er åpen for alle.