Skip to main content

Event brought to you by

Partner logo

Forskningstorget

VitenskapsmesseFamily oriented
DateSat 23.9.
Time09:00 - 13:00
Price0 kr
LanguageNO
Missing alt text

Leken kunnskapsjakt på Forskningstorget i Trondheim! Forskningstorget er spesielt rettet mot nysgjerrige barn og unge som elsker å lære gjennom leken utforskning! Vi tilbyr barn i alle aldre et spennende møte med forskning på en interaktiv og engasjerende måte.

Programmet i år er rikt og variert med energi som bakteppe.
Luft, ild, jord og vann – alle kildene til energi er representert.
Hva er egentlig fotosyntese og hvordan kan du bruke poteter til å få energi til en lyspære? Kan du grave opp de mineralene Norge trenger til det grønne skifte? Vil du vite hvor energisk akkurat du er?
Opplev Vitenshow med Nikolai fra Vitensenteret, som vil utforske iskalde eksperimenter og vise hva det har å gjøre med energi. Under årets forskningstorg er det store muligheter for at du både får møkk på fingrene, blir våt på hendene – og får et aldri så lite møte med framtidens teknologi, som du skal leve videre med. Kanskje får du presentert det neste store innenfor energiforskning? Du får i all fall mange smarte løsninger, ny kunnskap om ulike miljøvennlige energiformer, og kanskje til og med svar et på det vi alle lurer på: «Hva er egentlig meningen med livet?» i vår undringsstand ...

På Kalvskinnet står 70 forskere og ansatte fra NTNU, NGU, Vitensenteret i Trondheim, Norsk senter for økologisk landbruk og Vitenskapsmuseet klare for å ønske deg velkommen!

Arrangementet er gratis og åpent for alle!