Hopp til innhold

Møtested for nysgjerrige

Hyfer® er to dager med kunnskap, nysgjerrighet og ideer. Et levende møtested for folk som stiller spørsmål, som elsker å lære gjennom kreativitet og utforskning. Hyfer feirer vitenskapen i alt vi omgir oss med. Festivalen legger til rette for at vitenskap, innovasjon og kunst møtes, gjennom interaktive opplevelser, foredrag, workshops, nettverksbygging og kulturelle øyeblikk.

Når & hvor?

22.-23. september, 2023

Hyfer 2023 arrangeres på en rekke kunnskaps- og kulturknutepunkter over hele Trondheim: Kalvskinnet, DIGS, Sluppen, Gløshaugen, Dokkhuset for å nevne noen.

Hyfer er sammenhengskunnskap

Missing alt text
Smak på ordet. Sammenhengskunnskap.

Hyfer er en oase hvor kunnskap flyter fritt, uventede synergier vokser og nye perspektiver omfavnes. Her smelter vitenskaper og disipliner sammen, og grenser utfordres for å styrke den viktige sammenhengskunnskapen rundt oss.

Bli inspirert av innovative forskere og nye kunnskapsmetoder. Svarene vi leter etter kan plutselig oppdages når vi deler utfordringer og utforsker muligheter.

Hyfer er mer enn en festival – vi er også en formidlingsplattform. I Hyfer-artiklene finner du kjente og ikke fullt så kjente historier om nyskapende forskning, grensesprengende kunst, teknologisk utvikling og visjonære mennesker innen ulike fagfelt og disipliner.

Det inspirerende mellomrommet

Trondheim har en lang tradisjon som festivalby, for alt fra mat og råvarer til kunst, film og musikk. Som kunnskapssenter arrangerer byen store konferanser. Derfor var det fornuftig å skape en møteplass som fylte det åpenbare mellomrommet – en kunnskapsfest som samlet det beste fra to verdener ved å kombinere gode opplevelser med inspirerende vitenskap.

– Hyfer er ikke bare en festival med fokus på underholdningsverdi. Vi ønsker at folk møter andre nysgjerrige i engasjerende omgivelser hvor de utveksler kunnskap og nye ideer. Målet er at folk drarr hjem fra Hyfer og føler seg inspirert av opplevelsen av å ha lært noe nytt, sier McKenna Starck, markedssjef i Hyfer.

En ny måte å synliggjøre vitenskap på

Missing alt text
Barn lærer gjennom lek, det samme gjelder jo for oss voksne. Utforskende, unike og morsomme former for læring er mer viktig enn noen gang for å engasjere publikum.
Tanja Holmen, Festivalsjef i Hyfer

Hyfer 2023 går fra en mer tradisjonell festivalmodell til en brukerorientert grasrotmodell hvor vi utvider grensene for partnerskap, konsepter og innholdsformater.

Hyfers mandat er todelt: Å bidra som kurator for gode arrangementer og programelementer, og å være en markedsførings- og synlighetsmotor for våre samarbeidspartnere.

Vi forteller de gode historiene gjennom artikler og sosiale mediekampanjer,

og trekker en felles kunnskapstråd gjennom arrangementene og aktivitetene fra NTNU og våre eksterne partnere.

Festivalen skal inspirere morgendagens endringsagenter. Vi skal tilby en pulserende arena for tverrfaglig samarbeid, være en viktig kanal for formidling av forskning og innovasjon og et springbrett for å synliggjøre vitenskapens mange sjangre til det store publikummet.

Missing alt text
Missing alt text

Hyfer 2022 oppsummert

Møt Hyfer-teamet

Tanja  Holmen

Tanja  Holmen

Festivaldirektør
+47 907 96 908
tanja.holmen@ntnu.no
LinkedIn
McKenna Starck

McKenna Starck

Markeds- og kommunikasjonsleder
+47 413 70 374
mckenna.starck@ntnu.no
Merete Vanebo

Merete Vanebo

Prosjektleder & produsent
+47 930 17 537
merete.vanebo@ntnu.no
LinkedIn