Hopp til innhold

Arrangert av

Missing alt text

Hjernehelse: Seaside Chat x NorHEAD & Kavli

Sofa Chat
Datolør. 24.9.
Tid09:00 - 11:00
StedHAVET - Ardna
Pris0 kr
Språk
Missing alt text


Hva er fellesnevneren for en sunn kropp og et friskt sinn? Hjernen.

Hva er fellesnevneren for en sunn kropp og et friskt sinn? Hjernen!

Hjernen beveger oss, forlyster oss og driver oss! Den gir opphav til abstrakte konsepter, kreativitet og læring som knytter mennesker sammen. Dessverre kan hjernen også være kilden til de sterkeste smerteopplevelsene vi kjenner. I gjennomsnitt opplever 1 av 6 personer på jorden hodepine hver dag, og over 50% av jordens befolkning har en aktiv hodepinelidelse. Hvordan er det mulig at samme organ kan være kilden til både det best og det verste man kan oppleve? Hva vet vi egentlig om dette mystiske og komplekse organet?

Hyferfestivalen inviterer til Havet arena for en uformell prat om hjernen og 50 år med hodepineforskning. Med fjorden som bakteppe presenterer vi et panel bestående av ledende eksperter fra ulike disipliner som alle har til felles et brennende engasjement for hjernehelse. Ikke gå glipp av denne unike muligheten til å stille dine spørsmål i vår spør-en-ekspert-runde!

Bli med på en utforskende reise igjennom hjernehelse, kognisjon, tips og triks for forebygging av Alzheimers sykdom, nevropsykologi, hodepine og behandling av disse!

Program

11:00 – 11:45 Session 1: Hjernehelse

I løpet av en dag bruker mennesket tilnærmet 100% av hjernen.

Ved hjelp av eksperter fra NTNU, CERG - Kavli Centre and Nordic Brain Tech lærer du hvordan vi kan få bedre helse ved å trene hjernen, forebygge og behandle Alzheimers sykdom, samt rehabilitere etter traumatisk hjerneskade, inkludert tips om generell god hjernehelse.

12:00 - 13:00 Session 2: Hvordan forstå hodepiner

Det finnes over 200 ulike typer hodepinelidelser.

Lær hvordan banebrytende forskning og pågående studier hjelper oss å forstå og behandle hodepinesykdommer, og snapp opp medisinske og ikke-medisinske tips og triks fra ledende eksperter innen internasjonal hodepineforsking som vil gjøre livet mindre smertefullt.

NOTE: Must reserve a Hyfer Hopp i Havet wristband to book a ticket - Promo code to access events is located at the bottom of your Hopp i Havet ticket

*This event will be held in both English and Norwegian and photos will be taken throughout the festival day by Hyfer.

Møt innlederne