Hopp til innhold

Arrangert av

Partner logo

Clothing as a Tool for Inclusion

Sofaprat
Datofre. 22.9.
Tid16:30 - 18:00
Pris0 kr
SpråkEN
Missing alt text

Utsolgt!

Hvordan kan klær bidra til inkludering?

Hvordan kan klesdesignere skape moteklær for folk som har ulike behov?

Møt Maureen Laverty, som forsker på hvordan klær kan bidra til gode sanseopplevelser for mennesker med hypersensitivitet. Det handler blant annet om 1 % av befolkningen som er på autismespektret og reagerer på klærnes taktile egenskaper. Disse kan daglig oppleve at klærne de har på seg hemmer dem å ha en god hverdag og i på gjøre jobben sin. Det kan være fordi merkelappen i nakken ødelegger all konsentrasjon, eller at buksa fra en merkebutikk kjennes ut som en rustning. Det kan være at lyden av regn som faller på regnjakka høres ut som små eksplosjoner og tar oppmerksomheten fra alt annet og mange andre ting som andre ikke tenker over.

I denne sesjonen forteller Maureen om forskningen sin og hvordan det er mulig å finne løsninger. Du møter også noen som opplever at klær som alle andre har ikke er laget for dem.

Vi gjør oppmerksom på at det vil bli tatt bilder under festivalen dagene 22. og 23 september. Bildene vil kun bli benyttet til kommunikasjon og informasjon knyttet til festivalen fremover.

Møt innlederne