Hopp til innhold

Arrangert av

Partner logo

Matematikkens kunst

Workshop
Datofre. 22.9.
Tid16:00 - 17:30
Pris0 kr
SpråkNO
Missing alt text

Matematikk - verktøy og kunstform

Matematikk er ofte forbundet med strenge regler, kompliserte begreper, rigorøsitet og absolutthet - spesielt innenfor vitenskapens verden, der matematikken skaper et grunnleggende fundament. Men, matematikk er ikke bare et verktøy man kan bruke til å bedrive ingeniørvitenskap, regne ut fysiske egenskaper, gjøre statistikk på befolkninger eller lage modeller av virusspredning. Det er også en kunstform. Det er et uendelig antall sammenhenger mellom kunst og matematikk.

Gjennom fem visuelle foredrag skal du få en liten smakebit på noen av disse. Vi skal lære hvordan kvantedatamaskiner kan brukes for å lage musikk; hvordan tradisjonelle kunstformer kan brukes for å uttrykke matematiske sammenhenger; hvordan matematikk kan brukes for å løse hverdagslige gåter og spill; hvilke kunstverk som ligger gjemt dypt inne bak enkle matematiske ligninger; hvordan mønstre i kunst inspirere matematiske resultater.Bli med på en gratis reise gjennom matematikkens kreative verden og opplev kunsten gjemt inne i vitenskapens ryggrad.

Matematikkens kunst er et event under fremtidsfestivalen Hyfer, arrangert av Institutt for Matematiske Fag på NTNU.

Vi gjør oppmerksom på at det vil bli tatt bilder under festivalen dagene 22. og 23 september. Bildene vil kun bli benyttet til kommunikasjon og informasjon knyttet til festivalen fremover.

Møt innlederne