Hopp til innhold

Arrangert av

Partner logo

NE VR MIND - Can VR Help Us Fight Brain Disease?

Talks & demosFamilievennlig
Datolør. 23.9.
Tid11:00 - 11:30
Pris0 kr
SpråkEN
Missing alt text

Den virtuelle virkelighetens velsignelser og forbannelser.

Virtuell og utvidet virkelighet har fått en viss popularitet blant unge teknologientusiaster og gamere, men nyere teknologiske fremskritt tilbyr mye mer enn en spillkonsoll.
Eller gjør det?

I løpet av denne workshopen vil forskere fra Kavli-instituttet og Institutt for datateknologi og informatikk vise frem den siste utviklingen i VR-verdenen, og dens potensielle bruk utover hypen.
Gjør det livet ditt enklere? Kan den lese tankene dine? Vil VR endelig gi deg NIRVANA?

Enten du er en VR-entusiast eller en VR-skeptiker, bli med oss for en engasjerende diskusjon om hvordan VR er en relevant teknologi for individer i alle aldre med ulik bakgrunn. Vi vil snakke om VR-helseapplikasjoner for diagnose, behandlinger og opplæring, vise noen tilfeller fra nevrovitenskapelig forskning og diskutere de potensielle risikoene ved teknologien for samfunnet, slik at du selv kan bestemme om VR er en velsignelse eller en forbannelse.Vi ønsker å engasjere innbyggerne i Trondheim i et felles forskningsprosjekt der hver deltaker får mulighet til å lære om oppslukende miljøer, oppleve dem på egenhånd og stille alle spørsmålene de har.

De vil også få sjansen til å bidra til den aktive forskningen ved å svare på noen anonyme spørsmål om deres holdning, aksept og motivasjon til den nye teknologiens mulighetsrom.

Arrangementet starter med en felles introduksjon til forskningsarbeidet, hvorpå publikum kan teste ut VR-opplevelsen knyttet til forskningen.

Denne VR opplevelsen kommer i etterkant av et innledende foredrag.
Etter foredraget følger 30-minutters økter med VR-opplevelser per deltaker, foreløpig registrering på stedet utover ettermiddagen.

Det er ikke nødvendig å gå på innledende foredrag i forkant, men kan anbefales:-)

13.00 – 13.30: Introduksjon til forskningsarbeidet inne i auditoriet

14.00 – 21:00: 30-minutters økter med VR-opplevelser per deltaker, foreløpig registrering på stedet utover ettermiddagen.

Vi gjør oppmerksom på at det vil bli tatt bilder under festivalen dagene 22. og 23 september. Bildene vil kun bli benyttet til kommunikasjon og informasjon knyttet til festivalen fremover.